Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

torsdag 5 juni 2031

Välkommen till Hur man bloggar

Skapa blogg, gratis bloggdesign, marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen -  allt i ett och mycket mer!


Välkommen till min blogg/hemsida om att använda befintliga webbtekniker för att skapa en blogg, hemsida eller annat socialt medium och tips för att nå ut till läsarna och marknadsföra sin sida samt kanske även tjäna en slant eller två. Förkunskapskraven för att skapa en enkel blogg eller hemsida är minimala och kostnaden för att marknadsföra den obefintlig om reklamen görs inom rätt ramar. Den här guiden är till för att alla som vill skapa allt från en enkel till avancerad blogg, en enkel företagssida, tjäna pengar på internet samt enkel gratis marknadsexponering i rätt medium.

Varför ska man blogga?


Den här bloggen skapades för att hjälpa dig att start upp din egen blogg eller hemsida men även som ett prov för egen del att testa mina egenskaper. Jag läser just nu till informationslogistiker på CIL  och har läst kurser inom bland annat internet & webbtjänster, enklare programmering, marknadsföring, informationshantering, sökmotoroptimisering oc att driva en blogg är ett perfekt sätt att testa sina kunskaper praktiskt samt dela med sig av sina erfarenheter. Min åsikt säger även att i framtiden kommer de sociala medierna spela en allt viktigare roll för företagen och jag tror inte att de kommer vara ovanligt att jag som informationslogistiker kommer att kunna använda en väl optimiserad blogg eller en enkel hemsida som CV och inkörsport till många jobb samt att företagen i framtiden kommer att heltidsanställa individer eller grupper av människor vars jobb är att handha företagens kommunikation via sociala medier. Alltså att du har yrket av att skriva på facebook, twittra, blogga, pusha och annan social marknadsföring eftesom företagen måste följa med kunderna ut på de sociala medierna. Det har redan skett i viss mån idag då många företag har företagsbloggar, facebooksidor och twitterflöden men sker i takt med intresserade personer inom företagena som tagit ansvar för det. Vissa företag finns bara på facebook medan många personer försörjer sig på bloggande så varför inte ta och sätta igång.

 

BannerFans.com

 

Tidigare webbprojekt och lärdomar


Några tidigare projekt jag sysslat med och fortfarande driver som jag kommer att referera till emellanåt i den här guiden är min första seriösa blogg om ett ämne som står mig varmt i hjärtat, bloggen Träning & Motivation handlar främst om styrketräning, kampsport, kosttillskott och motivation men även ett test för mig att implementera olika verktyg och tekniker som finns tillgängliga på webben. Mitt andra exempel är en enkel företagshemsida som jag satt ihop till en vän till mig som startade eget. Sidan är skapad med hjälp av Googles gratisverktyg Google site där även den totalt okunnige skulle klara av att sätta ihop en enkel webbsida. Till sidan har vi sedan knytit en egen domän via Loopia samt även skapat en facebook sida för ytterligare gratis marknadsföring och en personligare kontakt med kunderna. Ahlgrens byggteknik.se (under konstruktion) kostar idag endast 99 kr om året vilket visar att även småföretag kan ta sig ut på webben utan att behöva lägga ut enorma kostnader på systemutvecklare, programvara och programmering samt webbhotell. Tillsist har jag även en Facebook-sida som jag använder för att dels marknadsföra men framförallt snabbt och smidigt få ut information till min klubbs intresserade medlemmar. Sidan är skapad som en person med namnet BJJ-Grappling Ljungby  vilket har både sina för och nackdelar jämfört med att skapa en grupp eller företgassida via Facebook.
Tanken är att det här projektet inte ska vara en traditionell blogg utan mer designat som en webbsida. Därför är min avsikt att inga eller åtminstone få nya inlägg kommer att presenteras utan istället kommer de befintliga inläggen att utökas och uppdateras efterhand. Finner du någon läsning intressant får du väldigt gärna kommentera, posta på facebook, länka till din egen blogg, klicka på gilla, pusha, twittra eller lägga till ett lite bokmärke och återkomma till sidan. Hittar du något som är felaktigt eller undrar över något så tveka inte att fråga i kommentarerna eller via mail på martinandersson27@gmail.com.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett hett tips som jag själv använder är http://www.bloggextra.se som har en massa gadgets till ens blogg. Frågelådor, omröstningar, dagens outfit, bloggtips osv

Carl Sundgren sa...

Vilken är den bästa bloggplattformen? Wordpress, Blogger, Blogspot etcetc

Smartius sa...

Om man vet vad man gör och orkar pilla en hel del så är det bästa att ladda ner wordpress och skaffa sig sin egen domän. Det kräver dock en del kunskaper och engagemang samt kostar en liten slant. (inte programmet men domänen) Är man ute efter att bara blogga med flest funktioner tycker jag personligen att blogspot är bäst. Gratis, fritt att lägga upp reklam och ändra som man vill och möjlighet att skaffa eget domänamn i framtiden.