Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

torsdag 14 juli 2011

Skapa ett välkomstinlägg

Eftersom Blogspot och alla andra bloggverktyg lägger dina gamla inlägg längst ner och dina nya inlägg högst upp är det svårt att skapa någon form av välkomstinlägg på din blogg. Men det finns två metoder som båda är mer eller mindre bra. Den ena är helt enkelt att ändra vilket datum inlägget ska publiceras. Genom att publicera inlägget och sedan skriva att det ska publiceras 2020 gör att det kommer att lägga sig överst eftersom det är det ”nyaste” inlägget. Det är en enkel och praktisk metod som du kan använda även för att flytta inlägg längst ner genom att skriva t.ex. 1980 (om du inte bloggat väldigt länge). Men den här metoden är inte särskilt professionell eller så värst mycket kodande i så därför finns det naturligtvis en bättre metod.


Skapa ett välkomstinlägg i Blogspot


Skriv ditt inlägg i ett nytt inlägg, även med rubriken i inlägget alltså inte i den enskilda titel rutan utan tillsammans med brödtexten. Bilder, filmer ja allt fungerar här men du behöver inte ha några etiketter eller liknande utan istället när du är klar går du in och kopierar hela inlägget under Redigera HTML. Du kopierar alltså HTML-koden för ditt inlägg. Gå sedan in i Design på Sidelement. Välj lägg till en gadget och ta HTML/Java Script och kopiera in hela HTML-koden där. Ändra till RTF-text så du ser inlägget och korrigera texten/inlägget såsom du själv vill. Klicka sedan på spara och om du inte gjort det redan så drar du in gadgeten/widgeten så att det ligger precis över Blogginlägg och inget annat och voila, du har nu ett statisk välkomstinlägg. Självklart kan du lägga det inlägget någon annanstans och du kan även använda text-gadgeten istället för HTML/Java script om du bara ska skriva något enkelt. 


Skapa ett välkomstinlägg i Blogspot

Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: