Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

fredag 17 juni 2011

Vanligaste och bästa affiliateprogrammen


Google adsense -  Google adsense är den vanligaste reklamen vi ser idag och för många en av de lönsammaste. Men den har sina nackdelar, du kan inte styra vilken reklam som kommer upp, du får själv sköta de där med skatt för intjänade pengar och Google kan stänga av dig när som helst p.g.a. att din webbplats riskerar att framkalla ogiltiga klick och du kan inget göra åt det. Så använd bara Google adsense på riktigt seriösa webbplatser med mycket trafik och klicka aldrig själv eller någon i din närhet på annonserna för då riskerar du att bli avständ utan förvarning.

Tradedoubler -  Tradedoubler är det bästa affiliateprogrammet tycker jag med mest spridning och bäst upplägg. På Tradedoubler har du tillgång till banners, textlänkar, djuplänkar, pooler samt Admatch, Tradedoublers motsvarighet till Google adsense. Du får generellt sett betalt för att någon klickar på en annons eller länk och handlar. Du får då omkring 5% av ordervärdet men det finns även mycket bättre avtal med mer pengar eller andra lösningar inblandade. Dock inte betalt per klick men istället uppmuntrar de dig som affiliate att själv handla via dina länkar. Det finns mängder med populära butiker representerade på Tradedoubler och några värda att nämna är Coolstuff, Gymgrossisten, Cdon, Megastuff, Jula, Ellos m.m.. Alltså något för alla smakar så anmäl dig idag.

Double.net -  Double är ett annat svenskt affiliateprogram. Double har inte till riktigt samma utbud som Tradedoubler men kompletterar de företag som saknas väldigt bra. De har även klickannonser, alltså att du får betalt för klick, men det är inte uppskattat att klicka på sina egna annonser vilket kan leda till avstängning. På Double får du tillgång till företag som Svenskt kosttillskott, Högskoleprovguiden, Ginza, Tidningsbutiken m.m.

Affiliator -  Ett riktigt bra affiliatenätverk som har en blandning av lite olika företag. Hittade ett par företag här som saknades på många utav de andra affiliateprogrammen. 

CJ – är ett ameriskanskt affiliateprogram som har tillgång till en mängd olika annonser från massor av företag runtom i världen där många svenska företag finns representerade.  Språket och mängden annonser kan göra programmet lite svårare att hantera än de övriga, men det är inte större problem. På CJ får du tillgång till tusentals företag och annonser världen runt.

Adoperator – låter dig lägga in text ads ungefär på samma sätt som google adsense. Här kan du kontrollera annonserna och själv bestämma pris för annonsvisning samt bestämma om du vill ha en annan typ av betalning, t.ex. betalt för klick, antal visningar eller per vecka. Tanken med programmet är jättebra och det fungerar väldigt bra men än så länge har de ett begränsat utbud av annonsörer, men det växer hela tiden.

Blogvertiser – Blogvertiser är till för att marknadsföra specifika produkter eller liknande i dina blogginlägg genom att skriva om produkten. Du får då betalt för att nämna produkten, alltså köper de ditt blogginlägg. Det finns vissa krav på innehåll, länkar och text men annars är du fri att acceptera och skriva vad du vill så det är fortfarande du som bestämmer innehållet.

IQ medier – IQ medier är ett affiliateprogram som främst består av  olika kampanjer och tävlingar som kan vara intressant och interaktivt för dina läsare. Det finns även vissa företag presenterade.

Frossle.com  -  Frossle har blandat kampanjer och butiker men med fördelen att du får 50 kr direkt vid anmälan så du har redan tjänat dina första tior.Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: