Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

fredag 17 juni 2011

Vad är affiliateprogram/Hur tjänar jag pengar som affilate?


Ett affliateprogram är en slags samarbetspartner mellan dig och företagen som vill lägga upp sin reklam på din blogg eller hemsida. Självklart har du en välkänd besökt blogg är det bättre att knyta sina egna avtal med företagen direkt men det är inte alla som är det förunnat. Då är affiliateprogrammen jättebra. Du får betalt genom att du lägger upp t.ex. en reklambanner på din blogg som en besökare klickar på och kommer till företagets hemsida. Väl där köper din besökare något och du får vanligtvis ca 5% procent i ersättning av orderbeloppet. Men det finns massa olika belöningsvarianter, per klick, per lead, per visningar, bestämd summa och ända upp till 50% av orderbeloppet är några varianter jag sett. Fördelen med affilateprogrammen är att det är gratis att gå med och de sköter för det mesta allt med skatt och arbetsgivaravgifter så du behöver inte vara ett eget företag för att kunna gå med.  Vissa affiliateprogram har bättre avtal än andra så kolla in lite olika innan du bestämmer dig vilka annonser du vill lägga upp från vilket program.
*Mitt tips är att gå med i alla affiliate programmen eftersom det är gratis och sedan bestämma vilka program du vill använda efter vilka företag de har knytna till sig.



Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: