Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

fredag 17 juni 2011

Intressanta inlägg för läsarna

Läsarna är dina kunder så att se till att skapa ett intressant innehåll för dem är den viktigaste delen för framgång som bloggare. Du behöver ha lite förmåga och intresse för att kunna skriva samt kunskap om ämnet du skriver om. Ett tips för att hitta upplägg för bra inlägg är att kolla in dina konkurrenter, andra populära bloggar. Kopiera inte deras inlägg men använd dem gärna som källa och kombinera information från andra källor och ta bort sådan info du tyckte var ointressant eller onödigt. Se även till att svara på de frågor som dykte upp i ditt huvud när du läste källan första gången för att på så sätt göra ditt inlägg mer intressant. Lägg gärna till en egen åsikt som stärker och motsäger den info som presenteras för att skapa debatt.  Det är enligt denna metoden jag jobbat när jag skapat den här bloggen. Det finns många hemsidor därute på webben som presenterar hur du ska starta en blogg, få mer besökare och tjäna pengar på internet. Den informationen har jag tagit till mig och kombinerat med praktiska kodexempel, specifika SEO exempel, mina egna projekt samt lagt till Facebook för marknadsföring som många verkar ha glömt för att samla alla andra guiders information men erbjuda läsaren mer för att läsa min guide framför andras. 

Se även till att hänga med i nyheterna inom ditt ämne, gärna genom nya böcker eller framförallt tidningar. Att prenumenera på en eller två tidningar inom ditt ämensspecifika område kan bidra till många intressanta vinklar och inlägg samtidigt som du kan få många läsare på köpet genom enkla notiser som ”… i senaste Body magazine stod det att…” eller ” Enligt PC för alla så ska den nya processorn…”. Försök att presentera kontentan av innehållet i artikeln samt även utöka innehållet dels för att bidra till läsare som är nyfikna på tidningen utan att vilja köpa den men även de som läst tidningen och söker efter mer kunskap.
Tidningsbutiken finns ett stort antal varierande tidningar inom flera områden. Några områden som kanske är intressant för just din blogg är:

Body Magazine - träning
Svenska Dagbladet  - nyheter
Korsord tips o trix - problemlösning
Hänt och bild - skvaller
Fighter  - kampsport
Bilar  - fordon
Pc för alla - datorer
Ljud och bild  - Teknik
Iphone  - mobiltelefoner


Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: