Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

måndag 11 juli 2011

Ändra din Favicon i blogspot

En favicon är den lilla 16x16 bilden som är placerad högst upp i din webbläsare som är förinställd på att vara ett vitt B på en orange bakgrund i blogspot. Detta kan du ändra på, fast det är lite klurigt så gör det bara om du verkligen tycker det är värt det. Se på min blogg, där har du ett svart frågetecken på en vit bakgrund istället. Ser du inte var jag menar kan du titta på exemplet nedan som visar hur det ser ut i Mozilla Firefox webbläsaren. Ser du bara det vanliga vita B:et på en orange bakgrund så är det problem med att visa egna favicons i din webbläsare.


Skapa din egen favicon i blogspot


Först måste du skapa din egen favicon eftersom inte vilka bilder som helst duger
Skapa först en enkelt bild, inget för avancerat och den ska vara liten fyrkantig. Använd sedan detta gratis verktyg för att skapa en ico-bild som du laddar ner till din webbläsare. Programmet är enkelt att använda.


Favicon maker- Create a favicon from any image


Denna bild måste sedan laddas upp på webben men det fungerar tyvärr inte att göra på Blogspot eftersom de inte godkänner det filformat så använd någon annan gratistjänst. Jag använde Google site eftersom jag hade några sidor som jag använder som test men det fungerar med ImageShack, PhotoBucket eller Flickr också.

Hitta sedan kodstycket

</head>

Placera in denna kod under/efter

<link href='http//DIN BILDS URL/favicon.ico' rel='shortcut icon' type='image/vnd.microsoft.icon' /> <link href='http//DIN BILDS URL/favicon.ico' rel='shortcut icon' type='image/vnd.microsoft.icon' rel='icon'/>

Byt ut de både rödmarkerade länkarna till din bilds url. Den url jag fick av Google site var väldig lång, jag testade att korta ner den till att den sluta med favicon.ico vilket fungerade vilket du kan testa. Glöm inte att de små ' måste vara med i början och slutet annars kommer det inte att fungera. Spara och testa, troligtvis kommer du inte se någon skillnad i den webbläsaren du brukar använda eftersom det finns Cookies sparat, det finns även vissa problem att visa egna favicons i bland annat Internet Explorer. Men testa i en webbläsare du inte tittat på din blogg tidigare och se om det fungerar. Ganska snyggt och professionellt eller hur, även om det endast är en liten förändring.

Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: