Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

söndag 10 juli 2011

Ändra h-taggar för bloggens title och post (namn och inlägg) för bättre SEO

Idag har verktyget Blogspot för de flesta mallar förinställt med att:

Bloggens namn får H1-tagg= innebär att störst vikt läggs vid denna av sökmotorernaBloggens widgets får H2-tagg = näst störst vikt läggs vid denna av sökmotorernaInläggets namn får H3-tagg = mindre vikt läggs vid denna av sökmotorernaKommentarer får H4-tagg = nästan ingen vikt alls läggs på denna av sökmotorerna

Visst är det bra att namnet prioriteras men vill du verkligen ha det för alla dina inlägg och vad heter egentligen dina widgets? Senaste inlägg, sidor, etiketter och länkar, kanske vill du inte lägga så stor vikt på dem i sökmotorerna medan du sitter och sliter som ett djur för att komma på fyndiga rubriker på inläggen. Kommentarer kanske inte är så viktiga å ena sidan men de kan även vara bra att ha med, vet inte riktigt hur stor betydelse det kan ha men den ordning jag satt upp på den här bloggen istället är.

Inläggets namn H1Bloggens namn H2Kommentarer H3Bloggens widgets H4

Ordningen är naturligtvis valfri men för att ändra dem så letar du reda på alla h1, h2, h3 och h4 taggar (om du vill ändra dem) och byter ut siffran mot den du istället vill ha. Akta dig för att ändra först alla h3 till h1 för att sen ändra alla h1 till h2, titta exakt vad du ändrar eftersom du precis ändrade h-taggen innan. Orden som används är blog title, post title, widgets och comments. 


Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: