Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

fredag 10 juni 2011

Bildbeskrivningar – sökmotoroptimera dina bilder

Sökmotoroptimera dina bilder

Du kan utnyttja dina bilder för att ge beskrivningar till dina läsare och klämma in lite extra sökord för för Google. Genom att växla över till html-läget i blogspot eller skriva direkt i koden kan du lägga till ett alt-atribut till dina bilder.
Du lägger till koden i img-taggen före src. Kodstycket ser ut som följande:
Alt=”VALFRI TEXT
Sökmotoroptimera dina bilder
För att enkelt hitta rätt kodstycke så tryck CTRL+F för att få upp rutan som identifierar ett visst textstycke och skriv in src och klistra in kodstycket inför varje bild. Akta dig bara så att du inte lägger in koden även för filmer och reklambanners för då kan det bli fel.  Attributet kommer komma upp som en beskrivning på bilden om du håller muspekaren över den i vissa webbläsare så se till att texten är relevant för bilden och texten i helhet. För att se hur det fungerar kan du hålla muspekaren över bilden på datorn ovanför så kommer det stå sökmotoroptimera dina bilder.

Det ger läsaren dels mer information om bilden, den texten kommer upp om bilden inte skulle kunna laddas korrekt ibland samt att du får en bättre sökmotoroptimering genom att använda lite extra kraft från bildbeskrivningar. Naturligtvis behöver du inte skriva en individuell beskrivning till alla bilder, jag brukar använda samma beskrivning på alla bilder i samma inlägg men ser ändå till att det är en vettig beskrivning för bilden och för inlägget i stort och inte bara uppradande av sökord.

Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: