Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

fredag 17 juni 2011

Olika typer av reklam som affiliateprogrammen erbjuder

Det finns en mängd olika typer av reklam som affiliateprogrammen erbjuder och tänkte här förevisa några av de traditionella reklamtyperna. Alla reklambanners, texter eller liknande är genuina reklambanners fast i olika format. Testa gärna för att se hur den fungerar.

Traditionell banner  från Cdon via Tradedoubler
Textlänk från Cdon via TradedoublerDjuplänk på specifik produkt hos Cdon från Tradedoubler


Pooler blandad mellan Cdon, Coolstuff och Megastore (uppdatera sidan så ska reklamen varieras)Adoperator textmatchreklam Vilken typ av reklam ska man välja då? Ja det är självklart upp till dig. Reklambanners är lätta och snygga att använda men besökare tenderar att ignorera dem, vill du ändå ha med dem kan det vara bra och ha en varierad pool där du klistrat in koden i ett Word-dokument så att du slipper logga in på affiliatesidan varje gång du gör ett nytt inlägg. Textmatchreklam från Google fungerar rätt bra men finns som sagt av både Tradedoubler och Adoperator vilket ofta är bätte än reklambanner men besökare ser även dem som reklam. Bäst brukar en djuplänk vara där du själv rekommenderar produkten i fråga, men för att du ska behålla din trovärdighet till dina besökare bör du självklart endast rekommendera sådana produkter du faktiskt gillar. 


Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: