Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

fredag 17 juni 2011

Sparkonto med hög ränta - Investera säkert med avkastningÄr du fortfarande sugen på att tjäna ihop lite extra pengar. Här är ett tips som jag själv testat faktiskt. Att spara en bestämd summa pengar på ett räntekonto med fast hög ränta. Det är mycket säkrare än aktier och ger för det mesta en mycket bättre avkastning än ett vanligt sparkonto. Enda kravet är egentligen att du har några tusenlappar över som du kan tänka dig att vara utan ett par år.

Ikano bank är ett internetbank vilket innebär att de i princip inte har några traditionella bankontor utan möter alla sina kunder via nätet. De erbjuder olika fix sparkonton där du låser pengarna i 2,3 eller 5 år med en maxränta på 5 %. Minsta summan är 10 000 kr och du får ta ut pengarna under tiden men då tas en avgift på 1% ut. Med andra kan du i princip använda kontot som vilket annat sparkonto som helst eftersom du ändå kan ta ut pengarna om du "måste". Säg att du behöver ta ut 3000 kr så motsvarar 1 % 30 kr vilket är inget i jämförelse med vad du tjänar på räntan. Skulle du mot förmodan behöver tömma kontot och har sisådär 100 000 kr på det blir avgiften 1 000 kr vilket kan jämföras med de nästan 5 000 kr om året du tjänar i ränta på kontot. Ikano bank har även vanliga sparkonton med hög ränta samt att de är skyddade av den statliga insättningsgarantin så du behöver inte oroa dig för dina pengar.

Om du till exempel sätter in 40 000 kr som är låsta under 5 år där räntan blir totalt 5 % (effektiv årsränta 4,56 %) så kommer du att tjäna 10 000 kr utan att lyfta ett finger genom ränta på ränta effekten.

Insatt kapital x effektiv årsränta ^ 5 = Insatt kapital + Vinst

40 000 x 1,0456 x 1,0456 x 1,0456 x 1,0456 x 1,0456 = 49990 kr och 50 öre

Så har du några sunt förvärvade slantar du kan undvara så låt dem inte ligga och bli uppätna av inflationen, gör som jag och få lite avkastning på dem utan några risker. Själv föredrar jag Ikano bank men det finns andra banker som har liknande erbjudanden.

Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: