Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

fredag 1 juli 2011

Skaffa bra inlänkar för bättre SEO

Inlänkar är väldigt viktiga när man pratar om sökmotoroptimering eftersom hur många och hur bra dessa är spelar roll på vilken Page Rank din sida har och således hur högt du hamnar i sökresultaten på Google vilket har en direkt inverkan på din organiska trafik din websida. Page Rank kan enkelt översättas med hur bra eller viktig Google anser din sida vara från en skala mellan 0-10 (egentligen 1-10 men man börjar på 0 verkar det som). Page Rank är inte det enda som avgör placeringen och har idag inte lika stor betydelse som förr men är ändå viktigt. Antalet inlänkar är inte heller det enda som avgör vilken Page Rank du får men ju fler desto bättre.

Vill du checka in din pagerank så kolla här.

Check Page Rank of your Web site pages instantly:
This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service
Det är även viktigt att dina inlänkar har en bra ankartext för att skapa en bättre SEO. När du gör dina länkbyten så är det viktigt att skriva relevanta ankartexter, alltså den text som du ser istället för hyperlänken. Ett exempel på en dålig ankartext är att skriva Vill du se min blogg, klicka här!. Ett bättre exempel är att skriva Titta in min blogg Hur man bloggar för intressant fakta. Det är viktigt att du får relevanta ankartexter till din blogg men se även till att ge vettiga ankartexter när du länkar vidare.

En bra inlänk rätt placerad skapar inte bara en bättre SEO utan möjliggör ju även förstås att potentiella besökare klickar på din länk och kommer till din webbsida. Se därför till att skaffa en massa bra inlänkar till din webbsida för att skapa en bättre SEO och få mer besökare.

Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: