Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

lördag 23 juli 2011

Hur skapar jag en profil i Facebook

Skapa en profil i Facebook för marknadsföring
Det är enkelt och gratis att skapa och lägga upp en profil Facebook med enda kravet att du har en e-maildress. För att få skapa en grupp eller en sida för t.ex. ett företag så måste du första skapa din egen profil på Facebook vilket görs via den här länken, Facebook. Det är ganska enkelt att skapa en egen profil i Facebook. Det är ett enkelt gränssnitt och du kan göra allt från att bara skriva in ditt namn till att presentera hela ditt liv i text, bilder, vänner och intressen. Efter att du skapat en profil kan du börja marknadsföra din blogg eller hemsida genom att enkelt lägga upp länken till din webbsida i din Facebook logg och alla dina vänner kommer att se den. Vad jag märkt av mig själv och när jag lägger upp länkar i min profil är att människor har en tendens att villja klicka på länkar som deras vänner promotar men att göra dem extra klickvänliga med en intressant rubrik, bild och beskrivning skadar ju inte. Lägg inte upp länkar för ofta bara för då kan dina vänner klassa det som spam och blocka alla inlägg från dig. Alltså bara det som verkligen är intressant.

Du kan även utnyttja den här funktionen till att skapa en personprofil för din blogg eller hemsida. Det har flera fördelar att skapa din facebook-sida som en person istället för de andra alternativen. Gränsnittet är exakt det samma vilket gör det lättare att lägga upp bilder och text. Den kommer enklare upp som ”vänförslag” och i sökmotorn eftersom den klassas som en person. Men framförallt är det mycket lättare (i dagsläget, Facebook ändrar sin webbsida och gränssnittet hela tiden) att bjuda in vänner då inbjudningarna garanterat kommer fram vilket kan vara svårigheter med de andra alternativen. Du ser även vad dina läsare skriver i loggflödet. Nackdelen är att du får bara skapa en person per mail så du måste alltså ha en mail till och växla mellan två konton när du ska ta hand om din profil och din webbsidas ”person” samt att vissa namnförslag kan bli kritiserade. Ett enkelt sätt att lösa det är att använda sig utav två webbläsare, t.ex. Firefox och Google Chrome och spara lösenorden för din andra sida i din andra webbläsare. Du kan då snabbt och enkelt logga in på din sida på facebook samtidigt som du kan ha uppe din profil i din första webbläsare. Här är ett exempel på en personprofilsida en grupp. 


Skapa en profil i Facebook för marknadsföring

Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: