Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

fredag 22 juli 2011

Marknadsföring via Facebook eller andra sociala medier

Varför Facebook?


Facebook marknadsföring

Varför du borde skapa en egen sida i Facebook för din hemsida eller blogg är av flera skäl. För det första och bästa skälet är att Facebook är nog det enklaste och minst tidskrävande sättet för att få exponering på nätet. Sedan får du även praktiska inlänkar och en ny inkörsport till din blogg eller webbsida. När dina läsare klickar på gilla dyker det upp på deras logg och du når ut till alla deras vänner som ser detta. Med ett genomsnitt på ett par hundra vänner är varje potentiell Gilla-markering värdefull marknadsföring. Det räcker med att endast ett par av deras vänner tittar och gillar så har du redan nått ut till flera hundra personer som i sin tur kan gilla vidare... Du kan även posta alla nyheter och inlägg du gör på din Facebooksida utan att alla dina vänner kommer att betrakta det som spam vilket kan ske om du göra det alltför ofta på din egen profil.

Facebook marknadsföring


Du skapar även en bättre interaktivitet med dina läsare, besökare och kunder. Driver du en blogg kan dina läsare enkelt kommentera i och för sig men du får en bättre inblick och kommunikation via Facebook där du kan se bilder, intressen och annan fakta om dina läsare och kunskap är makt. Driver du däremot en webbsida av något slag kan det vara svårt för dina besökare eller kunder att få upp en dialog med dig. Är du däremot representerad även på Facebook kan du visa vem du är och du får se vilka dina kunder är och kan enkelt föra en diskussion med dem, svara snabbt på frågor och promota mindre nyheter som kanske inte lämpar sig på webbsidan.  Många företag använder sig idag mer eller mindre av Facebook för att ha kontakt med sina kunder eller åtminstone finnas representerade på dessa sociala medier. Även Twitter är ett bra exempel på denna typ av marknadsföring men har inte djupare satt mig in i detta webbverktyg än. I framtiden kommer de sociala mediernas betydelse att växa tack vare att kunderna tillbringar allt mer tid on-line och möts alltmer sällan IRL (In Real Life).

Facebook marknadsföring


Eftersom Facebooks sidor indexeras i Google ger det dig även en större chans att bli hittad av sökmotorerna på ett enkelt sätt även om du kanske inte ska hoppas på att bli nummer ett här med din Facebooksida. Men du bli ju tillgänglig i ännu en sökmotor, nämligen Facebooks egna, och med hundratals miljoner anknytna medlemmar så är det en rätt bra sökmotor även om den bara söker på Facebooks egna sidor. Så se till att vara representerad även på Facebook. 

Facebook marknadsföring

Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: