Skapa blogg, gratis bloggdesign, enkel marknadsföring, SEO samt tjäna pengar på bloggen - allt i ett och mycket mer!

måndag 25 juli 2011

Hur skapar jag en sida i Facebook

Skapa en sida i Facebook för marknadsföring

Det är  enkelt och gratis att skapa och lägga upp en sida på Facebook med enda kravet att du har en profil sedan tidigare. Företagssida är det mest professionella sättet att utnyttja Facebook som marknadsföring på och gränsnittet påminner om att skapa en profil och lägga upp information däri vilket gör det enkelt. Bläddra bara längst ner på din profil och välj skapa sida eller klinka på länken här, Skapa sida. Då kommer du till en sida där du får välja mellan sex olika kategorier för att skapa en sida, antingen väljer  om det är ett lokalt företag, företag eller organisation, varumärke eller produkt, offentlig person eller grupp, underhållning eller en community. Gränsnittet ser lite olika ut för respektive kategori och stället lite olika krav på vilken information som ska matas in men det är bara att testa sig fram. Som sagt är företaggsidan (alternativ fansida eller vilken typ av sida du nu väljer att skapa) den professionella varianten om du har en blogg eller ett företag och har den stora fördelen att du dels kan enkelt växla mellan din profil och sidan för snabba ändringar i samma webbläsare samt bjuda in fler personer som kan redigera sidans info om du ni är flera som bloggar eller inom företaget.  För att växla mellan din profil och din sida klickar du på Konto högst upp i högra hörnet och sedan väljer Använd Facebook som sida där du kan växla mellan profil och sida. Du kan även när du är inne på sidan välja att växla till att vara sidans administratör. Enkelt och smidigt.

Skapa en sida i Facebook för marknadsföringSkapa en sida i Facebook för marknadsföring


Däremot har jag haft stora svårigheter när jag försökt att bjuda in personer eftersom inbjudningarna helt enkelt inte dyker upp. Ibland kan det vara så enkelt att inbjudningar bara är svåra att hitta ibland för de hamnat i en speciell kategori nere till höger sidfält istället för en röd lite plupp däruppe vilket brukar vara fallet. Men vid flera tillfällen har helt enkelt inbjudningar inte dykt upp överhuvudtaget och det går inte heller att bjuda in någon mer än en gång.

Det ställer alltså krav på att läsaren/kunden själv letar upp sidan och klickar på gilla-markören vilket jag tycker är ett dumt system. Varför Facebook valt att göra så här vet jag inte och det var inte så tidigare och förhoppningsvis kommer de ändra det i framtiden och kan rentav redan gjort detta. Ha det i åtanke men om ni lägger upp en gilla-länk på bloggen eller hemsidan så stör det ju inte er facebookgrupp men en del av den potentiella direkta marknadsföringen av att bjuda in dina vänner försvinner ju tack vare detta.

Här nedan visas ett exempel på en genuin Facebook gilla länk som du kan skapa för din Facebooksida och lägga upp på din webbsida eller blogg. Det finns fler av dessa plugins att installera på Facebook Social Plugins


Lärt dig något om hur man skapar, designar och tjänar pengar på din blogg eller hemsida? Gillar du inlägget får du gärna Twittra, gilla på Facebook, posta på Pusha, länka eller kommentera inlägget.

0 kommentarer: